Coaching & begeleiding

Coaching

“Natuurlijk, het is weer zover. Dat gedoe, het moet ook altijd mij weer gebeuren. Ik zou toch denken dat andere mensen dat ook wel gewoon zouden begrijpen. Zo moeilijk is het toch niet……”

Soms is het tijd om ook even naar jezelf te kijken. Misschien hoeft het allemaal niet zo zwaar en dramatisch te zijn. Veel stress en communicatieproblemen ontstaan door de manier waarop we denken over onszelf en over anderen. We hebben allemaal de neiging gedachten en gevoelens van anderen in te vullen zonder ons af te vragen of wat we denken ook waar is. Onze hersenen zijn geprogrammeerd (gedrags)patronen te zien, ook als deze er helemaal niet zijn. Daardoor reageren we vaak op basis van aannames.

Door bewuster te kijken naar wat waar is, en door te kijken in hoeverre een probleem binnen je beïnvloedingssfeer ligt, kan je afstand creëren en de emotionele lading te verminderen.

 “Er is slechts één weg naar geluk: ophouden je zorgen te maken over de dingen waar je geen invloed op hebt” –  Epicetus, Romeins filosoof, heel lang geleden –

Begeleiding

Ik begeleid beginnende projectleiders en opdrachtgevers. Hiervoor gaan we in overleg kijken wat er nodig is om het project goed te laten verlopen en tot een goed einde te brengen. Afhankelijk van de ervaring, kwaliteiten en wens tot ontwikkeling zal gezamenlijk een begeleidingsprogramma worden opgesteld. Zie ook de pagina projectmanagement.