Doorgeslagen doelgericht?

drink-722061_1280 (1)

Ik las laatst een artikel over het voedsel van de toekomst. Dit vloeibare voedsel is bedacht door een Amerikaanse softwareontwikkelaar (Rob Rhinehart, Soylent) die besloot dat een cola-infuus en pizza verslaving niet zo gezond waren maar dat hij ook geen tijd wilde vrijmaken om daadwerkelijk te koken en te eten. Daarom besloot hij om een poeder te ontwikkelen waarvan je shakes kan maken die een volwaardige maaltijd zijn met voldoende calorieën, vezels, vitaminen, mineralen en alles wat een lichaam maar nodig kan hebben. Makkelijk, je hoeft je nooit meer na te denken over eten, je kan berekenen hoeveel je precies aan calorieën nodig hebt en daarmee kan je je gewicht gemakkelijker controleren en je hoeft geen tijd vrij te maken om te eten. Je zet een shake naast je toetsenbord en drinkt die langzaam op. Geen suikerdips, snacktijd of pauze meer nodig en je weet precies wat je binnenkrijgt. Dat is ook handig als je allergieën hebt of bijvoorbeeld geen vlees wil eten. . En dat idee slaat aan. Er is markt voor en op internet kan je de recepten en you-tube video’s vinden om het zelf te maken.

Het lijkt me duidelijk, het doel van eten is je lichaam voeden, en een shake kan dit voor je doen. Nooit meer koken, gemakkelijk je gewicht controleren, precies de juiste stoffen die je nodig hebt. Ideaal.

Het doel van organisaties is in de basis net zo duidelijk als het doel van eten. Geld verdienen. Of is dat alleen de basis? Altijd dezelfde smaak, nooit meer kauwen of het geluid van chips in je hoofd. Het basisdoel van eten is je lichaam voeden, maar er zit meer aan vast. Eten is lekker, gezellig en een moment van rust in onze drukke dagen. Natuurlijk zit er geld in de basis van elke organisatie. Een commerciële organisatie zal het moeten verdienen, een liefdadigheidsorganisatie moet het binnenhalen voordat het weggegeven kan worden en een overheidsinstantie mag er zo min mogelijk uitgeven. Toch zit er vaak wel meer aan vast. Maatschappelijk verantwoord ondernemen, goed zijn voor je personeel, innovatieve ideeën die misschien niet direct in geld om te zetten zijn maar die wel een probleem oplossen. Gelukkig maar, want organisaties die echt alleen maar draaien om geld verdienen zijn niet de leukste, veiligste en gezondste organisaties om in te werken.

 

facebooktwitterlinkedin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *