Me, myself and I

IMG_20160630_143626 (1)

Ik zat gisteren bij een workshop met een aantal dames aan tafel. Toen zij er achter kwamen dat ik alleen was gekomen kreeg ik de opmerking dat ze dat heel knap van me vonden. Eerlijk gezegd, ik snapte de opmerking in eerste instantie niet eens, maar voor deze dames was het alleen naar een workshop gaan al buiten hun comfortzone.

En dat is jammer. Want alleen zijn en alleen dingen doen is goed voor een mens. Het maakt je eigenwijzer. Zelf ben ik dit voorjaar voor het eerst alleen op vakantie naar Ierland geweest. En dát vond ik wel knap van mijzelf. Ik vond het best eng, alleen naar een nieuw land. Ik had niet meer gepland dan de eerste twee overnachtingen. Ik had wel een reisgids gekocht maar dat natuurlijk niet gelezen (dat is normaal altijd de taak van mijn wederhelft) dus ik had geen idee wat ik ging doen.

Het kostte een paar dagen voordat ik mijn draai had gevonden. Het bijzonderste vond ik dat ik steeds stiller werd. Me steeds meer op mijzelf ging afstemmen en in een soort flow terecht kwam die ik normaal met reizen niet heb. Ik moest wel wennen aan het feit dat ik alles zelf moest beslissen. Maar na een paar dagen ging dat als vanzelf en was het heel fijn om gewoon te doen waar ik zin in had, op het moment dat het mij uitkwam. Niet overleggen maar gewoon doen.

Daardoor leer je jezelf beter kennen. Je wordt er eigenwijzer van. Wijzer over jezelf. Over je eigen ritme, stress en nukken. Gewoon uitproberen dus, dat alleen gaan. Het heeft trouwens wel één nadeel, probeer jezelf maar eens fatsoenlijk met dat uitzicht of historische bouwwerk op de foto te krijgen. Niet te doen!

facebooktwitterlinkedin