Procesmanagement

De processen zijn naast de mensen de basis van je organisatie. Ze hebben invloed op het functioneren van je organisatie en mensen.

En wat op dit moment goed is voor jouw organisatie hangt af van veel verschillende factoren.  Zo kan alles strak regelen heel goed werken voor de ene organisatie terwijl de zelfde benadering  in een andere organisatie of op een ander moment juist kan zorgen voor stroperige bureaucratie. Denk na over je processen. Wat heeft de organisatie op dit moment nodig? Ondersteunen ze jou en je mensen of slaan ze alle eigenwijsheid er uit? Sluiten ze aan bij dat wat de klant verwacht of voldoen ze vooral aan de één of andere norm.

Procesmanagement is een hulpmiddel om je te verbeteren en om de organisatie goed in te richten. En juist op het moment dat je als organisatie gaat veranderen, door bijvoorbeeld de groei van de organisatie of veranderingen in de markt. Proceschef helpt je weer even naar de kern van de organisatie te kijken waardoor je veranderingen in perspectief kan plannen.

Is het tijd om naar jouw processen te kijken, neem dan contact op.