Rollen op expeditie

DIPLOMAAT VOORkant

De mensen die mijn blogs vaker lezen weten het al, ik ben dol op programma’s zoals Expeditie Robinson. Groepsdynamiek onder hoge druk. Iedereen laat zich van zijn beste en slechtste kant zien en langzamerhand zie je hoe de groep zich vormt en aanpast aan de situaties die de programmamakers creëren.

En opeens had het gisteren een nieuwe laag….. Nu ik een tijdje werk met onze teamrollen zag ik de rollen tot leven komen bij de kandidaten. De Dromer die ziet dat als hij kans wil maken om te mogen blijven, het nodig is om socialer te zijn en zich iets meer bezig te houden met de groep. Ook was er de Analist die zich wat op de achtergrond houdt en voorlopig vooral observeert wat er allemaal gebeurd.

Nog duidelijker was de Generaal. Die binnen twee afleveringen zijn team om zich heen had verzameld en met een duidelijke strategie leiding aan het geven was aan de door hem verzonnen coup. Waarbij hij even geen rekening gehouden had met de Diplomaat die het even had aangekeken en besloot er een stokje voor te steken. Hij overtuigde voldoende mensen er van dat het voor de groep, en hun eigen positie, beter was de generaal er uit te stemmen.

Volgende week weer kijken, ik ben nu al benieuwd welke rollen de anderen hebben en of de kandidaten hun voorkeursrol ook aanpassen als het spel daar om vraagt.

facebooktwitterlinkedin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *