Samenwerken is een feest

20160308_213909In mijn vorige blog schreef ik het al, samenwerken is voor mij een thema geworden. En deze week was het feest. Ik mocht eerst samen met Ingrid Klinkert en Miranda Straver de Blik workshop van het ondernemershuis Deventer verzorgen. Een groep mensen die elkaar nog niet kenden maar wel interesse hebben in samenwerking. Daarnaast een aantal voorgesprekken met leidinggevenden voor een teambuildingsdag voor 80 mensen die Ingrid en ik in samenwerking met Marc Spruit aan het organiseren zijn. En de partnerdag van Symion, een coöperatie van HRM-Professionals waar ik mij bij heb aangesloten. 600 jaar ervaring met mensen en werk in één samenwerking. 600 jaar! Zoveel kennis en ervaring om aan bij te dragen en van te mogen leren. Daar word ik blij van :-).

Allemaal heel verschillend zou je zeggen. En dat is ook zo. Maar er zijn ook veel overeenkomsten. Want of je nu een team hebt dat al jaren met elkaar werkt of een groep die elkaar nog moet leren kennen, het draait om open staan voor elkaar en echt contact maken. Het creëren van  veiligheid zodat mensen zichzelf durven te zijn en de interactie kunnen en durven aangaan met aan de anderen. En natuurlijk de wil om te investeren in de relatie en de groep.

Volgende week mag ik weer. Dan zie ik samen met Marc en Ingrid de 5 andere trainers waarmee we de teambuilding ook echt gaan geven. Daarnaast heb ik een creëren en inspireren sessie met andere trainers, gaat Welmoed de Graaf mij en Ingrid helpen nog beter te leren spreken voor de groep en hebben we een  hernieuwde kennismaking met een jaargenoot van de trainersopleiding en haar kersverse samenwerkingspartner. Wie weet wat er allemaal weer gaat groeien vanuit deze leuke ontmoetingen en samenwerkingsverbanden.

 

 

facebooktwitterlinkedin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *