Samenwerken

 

Een jaar geleden deed ik een schrijfoefening waarbij het de bedoeling was om in een korte tijd zo veel mogelijk op te schrijven over hoe je naar de toekomst kijkt. Door hierbij vooral niet na te denken krijg je beter inzicht in wat je echt wilt en wat er belangrijk voor je is. Deze oefening maakte voor mij heel duidelijk dat ik niet meer alleen wilde werken.

Op dat moment was ik al meer dan drie jaar ZZP-er. Toch wilde ik niet weer in loondienst gaan en mensen in dienst nemen was geen optie dus moest ik samenwerking zoeken. Zo heeft een kwartiertje schrijven er voor gezorgd dat  samenwerken het afgelopen jaar een terugkerend thema is geworden. Niet alleen door het te doen maar ook door training over te geven.

Zo heb ik samen met Ingrid een aantal trainingen ontwikkeld die gaan over samenwerken en teams. Welke rol heb je, hoe kijk je naar jezelf en de ander, welke kwaliteiten heb je en hoe kan je samen gebruik maken van de overeenkomsten én de verschillen. Ik heb door onze samenwerking geleerd dat wanneer je als ondernemers samen aan de slag gaat je er voor moet zorgen dat het duidelijk is welk doel je samen voor ogen hebt. Je visie moet overeenkomen en je moet een beeld hebben van wat de samenwerking jullie beiden gaat brengen. Daarnaast moet je open en eerlijk zijn. Vanaf het begin alles bespreekbaar maken en jezelf en elkaar zo goed mogelijk leren kennen. En wat blijkt, juist de verschillen zorgen er voor dat je samen sterker bent. De optelsom van de verschillen wordt een vermenigvuldiging van ideeën en kansen.

Ook kwam ik in mijn volleybalteam iemand tegen die als partner onderdeel is van een coöperatie van HR professionals. Al pratend na een wedstrijd kwamen we er achter dat ik daar misschien wel heel goed tussen zou kunnen passen. Daardoor kan ik mijzelf nu Aspirant Partner van Symion noemen (kijk voor meer informatie op http://www.symion.nl/). Aspirant omdat we natuurlijk wel eerst samen moeten kijken of de aansluiting die we denken te hebben ook echt daar is. Dat weet je pas zeker als je elkaar beter leert kennen en tijd en energie hebt geïnvesteerd in de samenwerking.

Ook zin om samen te werken maar weet je nog niet hoe je dat moet aanpakken? Kom dan naar de Blik Workshop Samenwerken die ik  op 8 maart geef met Ingrid Klinkert van I.K. Training & Ontwikkeling en Miranda Straver van het Ondernemershuis Deventer. Kijk op https://www.smore.com/660u5-blik-workshop voor meer informatie Je kan je opgeven via http://www.ondernemershuis-deventer.nl/event/blik-workshop-4/ .Blik workshopfoto Linkedin met tekst

facebooktwitterlinkedin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *