Teambuilding; het recept voor een goede samenwerking

Bestaat je team uit mensen die elkaar nog onvoldoende kennen of juist uit mensen die elkaar al heel lang kennen waardoor er veel (voor)oordelen zijn? Of functioneert het team in “normale” situaties prima maar gaat het mis wanneer de druk hoog is en de melk overkookt?

Deze teamtraining geeft het recept en de ingrediënten voor het verbeteren van de eigen wijze van je team. Met behulp van de verschillende teamrollen en communicatiestijlen wordt inzicht gegeven in de kwaliteiten van ieder teamlid en de wisselwerking tussen deze kwaliteiten. Daarmee krijgen de teamleden meer begrip en inzicht in elkaar en de samenwerking.

De ingrediënten van de training:

  • Samenwerken.
  • Kwaliteiten.
  • De kracht van de verschillen.
  • Teamrollen.
  • Teamdynamiek.
  • Samen koken en eten.

In het kookdeel van de training worden situaties gecreëerd die aansluiten op de dagelijkse problematiek van het team. Daardoor worden de deelnemers zich extra bewust van wat zij in het eerste deel van de training hebben geleerd. Door tegelijkertijd geconfronteerd te worden met bijvoorbeeld tijdsdruk of de noodzaak tot improviseren geeft de training een goed inzicht in de manier waarop teamleden ook in dagelijkse situaties reageren.

Natuurlijk eindigt de training met het samen genieten van de gemaakte recepten.

Kosten

De kosten zijn afhankelijk van de groepsgrootte, locatie en het aantal dagdelen training. Neem contact op voor een vrijblijvende offerte.

 Opbrengsten

Door de eigen en elkaars rollen en voorkeursgedrag te (her)kennen ontstaat er ruimte voor communicatie over gedrag. Daarnaast kan je als team en manager zien of de verschillende voorkeursstijlen en rollen voldoende vertegenwoordigd zijn en of er een evenwichtige rolverdeling is.  Zo leg je een basis voor de toekomst en voorkom of doorbreek je negatief teamgedrag.

Tijdens een training leren wij als trainers een team snel kennen en zien we veel van de groepsdynamiek. Daarom bieden we altijd een gratis nabespreking zodat jullie deze observaties en inzichten kunnen gebruiken om als team nog sterker te worden.

Deze training wordt gegeven door Ingrid Klinkert en Marion van Wezel.

 

Vertel mij meer