Zomer

Vorige week maandag schreef ik deze blog maar ik gebruikte hem niet omdat hij niet echt ergens over gaat. Omdat dit weer inderdaad nergens over gaat krijgen jullie hem alsnog 🙂

Zomer

Het is officieel zomer. We hebben de langste dag gehad maar daar is dan ook alles mee gezegd. En omdat wij er van houden om over het weer te praten doe ik er maar even aan mee.

De regen klettert tegen mijn raam, de verwarming is aan, en ik stel me zo voor dat er vandaag bij de koffieautomaat vooral geklaagd is over het weer. De zomervakantie is voor een deel van ons koude kikkerlandje al begonnen en het lijkt er op dat we nog wel even in de regen zitten. Nee het zit allemaal niet mee deze zomer.

Eigenlijk maakt het niet uit welk weer het is. Hoewel ik hoop dat we over een week of twee niet bij het koffiezetapparaat maar bij de watercooler praten over de tropische temperaturen. Het weer is een gemakkelijke manier om contact te maken. Om een praatje te beginnen met een collega die je nog niet zo goed kent of die manager die zo moeilijk te bereiken is.

Eigenlijk moeten we dus blij zijn met ons onstuimige en soms onvoorspelbare weer. Als het elke dag zonnig en 23 graden zou zijn hebben we niets meer te klagen. Weg zou ons ultieme sociale smeermiddel zijn. Dan zouden we moeten nadenken waar we het over moesten hebben. Tenminste, de meeste mensen dan hé, ik praat gewoon over eten. Met dit weer lust ik wel een stamppotje. Een met sperziebonen en een gehaktbal. Lekker zomers!

20150622_160934

facebooktwitterlinkedin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *